top of page

Simply Eat

proste, dobre i zdrowe jedzenie

 

Autor: Suzanne Jacob

Okładka miękka

118 stron

Format 21 x 15 cm

 

Książka kucharska wg Metody Dr. Jacob'a. Zawiera wiele praktycznych

porad żywieniowych oraz przepisy na smaczne i zdrowe dania. 

 

Plan żywieniowy dr. Jacob’a opiera siÄ™ na Metodzie Dr. Jacob’a i uwzglÄ™dnia najzdrowsze koncepcje żywieniowe, ponad 1400 badaÅ„ naukowych, wÅ‚asne doÅ›wiadczenia oraz zagadnienie wpÅ‚ywu sposobu odżywiania i stylu życia dla balansu insuliny, pH i redoks’u.

 

Regulacja równowagi redoks’u oraz pH stanowi podstawÄ™ wszystkich reakcji biochemicznych w organizmie. Insulina jest odpowiedzialna za kierowanie przemianÄ… materii. Nowoczesny sposób odżywiania, staÅ‚y stres i brak ruchu przyczyniajÄ… siÄ™ do braku równowagi i zaburzeÅ„ procesów regulacyjnych. StÄ…d też centralnym zagadnieniem w Metodzie Dr. Jacob’a jest równowaga tych trzech obszarów. A można jÄ… osiÄ…gnąć za pomocÄ… trzech gÅ‚ównych filarów Metody Dr. Jacob’a: zdrowego jedzenia ze smakiem, odpoczynku osiÄ…ganego poprzez gÅ‚Ä™bokie oddychanie i sen, ruchu wykonywanego z radoÅ›ciÄ…. GÅ‚ówny nacisk kÅ‚adzie siÄ™ przy tym na sposób odżywiania, ponieważ nasza żywność stanowi część nas samych, tworzÄ…c budulec najmniejszych nawet komórek. Dlatego też nieuchronnie decyduje o naszym zdrowiu i witalnoÅ›ci. I temu wÅ‚aÅ›nie zagadnieniu poÅ›wiÄ™cona jest ta książka.

 

Spis treści

 

Wstęp
Koncepcja
Rady i triki dotyczÄ…ce skÅ‚adników i przyrzÄ…dzania potraw
Przepisy
Åšniadania
Dania gÅ‚ówne
Ciasta i desery
Napoje i przekÄ…ski
Szybkie potrawy z zastosowaniem AminoBase
Dipy i pasty kanapkowe
Przepisy przyjacióÅ‚
Produkty prozdrowotne Dr. Jacob’s
Jak pokonać w sobie lenia i zmienić nawyki na lepsze?

 

Zobacz fragment książki.

bottom of page